Loše i dobre stvari koje niste znali, a trebali bi!

Zašto je hemija za dubinsko pranje nameštaja bitna?

hemija-za-ciscenje-namestaja

Važno je razumeti da čišćenje nameštaja nije samo proces fizičkog čišćenja.

Takođe se radi o hemiji, koja se odnosi na interakciju između različitih supstanci i njihovih svojstava.

Hemija igra glavnu ulogu u postizanju temeljnog čišćenja nameštaja jer određuje koji proizvodi se koriste za svaku vrstu mrlja ili prljavštine na vašem nameštaju.

Na primer, ako imate mrlju na bazi ulja na vašoj drvenoj površini stola, onda je upotreba vode neće ukloniti, umesto toga, potreban vam je rastvarač na bazi ulja kao što je terpentin ili mineralni alkohol kao što je razređivač boje.

Kako hemija za dubinsko pranje nameštaja utiče na sam nameštaj?

Hemijske reakcije su ključ za dubinsko čišćenje. Prava sredstva i metode za čišćenje, zajedno sa dobrom hemijom, mogu vam pomoći da vaš nameštaj ponovo izgleda kao nov.

Hemikalije reaguju sa drugim hemikalijama kako bi razbile prljavštinu na površinama.

Ovaj proces se naziva oksidacija ili “oksidaciona reakcija”.

U nekim slučajevima, reakcija oksidacije je trenutna; na primer, kada izbeljivač dođe u kontakt sa organskom materijom kao što su mrlje od krvi ili ostaci hrane na površinama od tkanine kao što su stolice ili kauči, odmah će početi da razlaže te supstance na manje čestice koje se mogu lako ukloniti ispiranjem rastvora koji ih sadrži.

Prednosti dobre hemije za dubinsko pranje nameštaja?

Kada koristite visokokvalitetan proizvod za čišćenje, možete biti sigurni da će dobro obaviti posao.

Ne morate da brinete o tome da li će vaš nameštaj biti čist i svetao kada završite sa njim, umesto toga, sve vaše brige će biti olakšane znajući da su proizvodi koji se koriste na vašem nameštaju efikasni i bezbedni za upotrebu kod dece i kućnih ljubimaca.

Glavna prednost korišćenja visokokvalitetnih hemija za čišćenje nameštaja je da svaki put obezbeđuju temeljne rezultate.

Ako postoji nešto gore od prljavog nameštaja u vašem domu ili kancelarijskom prostoru, to je nameštaj aljkavog I neurednog izgleda.

Međutim, sa ovim tipovima proizvoda koji su danas dostupni, a posebno ako ih prave renomirani proizvođači, nema razloga zašto bi se neko zadovoljio rezultatima manje od vrhunskog kvaliteta svaki put kada čiste svoje stvari.

Prednosti visokokvalitetnih hemikalija za čišćenje nameštaja ima mnogo.

  • Kao prvo, one mogu efikasno očistiti i ukloniti prljavštinu, mrlje i mirise sa vašeg nameštaja. Ovo će vam pomoći da produžite životni vek vašeg nameštaja sprečavajući oštećenja i habanje.
  • Kao drugo, ekološki prihvatljivi proizvodi za čišćenje nameštaja pomaže da naše okruženje bude zdravo smanjenjem zagađenja izazvanog hemijskim otpadnim proizvodima na deponijama ili u sistemima za vodu.
  • Kao treće i možda najvažnije, ove vrste proizvoda su bezbednije za upotrebu jer sadrže manje toksičnih sastojaka od drugih brendova na tržištu danas, pa ako tražite efikasan način da očistite presvlake bez brige da ćete povrediti sebe ili bilo koga oko sebe, onda je ovo definitivno nešto vredno razmatranja.

Vrste hemija za dubinsko pranje nameštaja?

Postoje razne hemikalije koje se mogu koristiti za dubinsko čišćenje nameštaja, ali je važno koristiti proizvode koji su bezbedni za određenu vrstu nameštaja koji se čisti.

Deterdženti, koji se koriste za opšte čišćenje.

Oni su blagi i sigurni za upotrebu na većini komada nameštaja.

Mogu se koristiti i za čišćenje tapacirunga i tepiha.

Profesionalne službe za čišćenje, koriste sredstva za čišćenje koja su bezbedna u uklanjaju maksimalne količine prljavštine, ali pre nanošenja bilo kog proizvoda za čišćenje pregledaju tapacirung i koji je tip vlakana, fizičke nedostatke, postojanost boje i mrlje.

Omekšivači tkanina, koji pomažu u uklanjanju mrlja sa tkanina tako što razbijaju čestice prljavštine na manje veličine tako da se mogu lako ukloniti metodama čišćenja vodom ili parom, kao što su čistači na paru.

Ova vrsta hemikalije se takođe koristi za uklanjanje mirisa sa odeće tako što ih apsorbuje u svoje molekule kroz proces apsorpcije, gde se molekuli vezuju jedan za drugi formirajući nova jedinjenja koja ne moraju nužno biti rastvorljiva u vodi, ali se ipak mogu ukloniti pranjem.

Kako koristiti hemikalije za čišćenje nameštaja?

  • Pročitajte uputstva na bočici hemikalije za čišćenje.
  • Izmerite odgovarajuću količinu hemikalije za čišćenje i vode, kao što je naznačeno u vašem receptu.
  • Sipajte ovu mešavinu u odgovarajuću posudu, ili drugu veliku posudu u kojoj možete da natopite sunđere ili krpe koje ćete koristiti za čišćenje.
  • Potpuno uklonite prljavštinu, mrlje i alergene sa tapacirunga.
  • Ostavite prijatan miris koji pomaže u neutralizaciji mirisa izazvanih kućnim ljubimcima ili pušenjem u kući.
  • Napravite zaštitnu barijeru protiv budućih mrlja dodavanjem sastojka protiv mrlja u rastvor za čišćenje koji se koristi na vašem nameštaju.

Negativne posledice loše hemije

Najčešća negativna posledica kada je loša hemija za dubinsko pranje nameštaja u pitanju je nakupljanje ostataka i promena boje.

Ostaci koji ostaju nakon čišćenja mogu biti plodno tlo za buđ, koji mogu izazvati zdravstvene probleme ako se udahnu ili progutaju.

Tokom vremena, ovo nakupljanje će takođe zatamniti završnu obradu na vašim komadima nameštaja i učiniti ih starim ili prljavim.

Odabir sigurnih i efikasnih hemija za dubinsko pranje nameštaja

Kada birate najbolju hemiju za dubinsko čišćenje za nameštaj, važno je uzeti u obzir vrstu materijala i mrlje.

Na primer, ako imate sofu od tkanine na kojoj je velika masna mrlja, poželećete da koristite nešto što će biti bezbedno i za mrlju.

Ako niste sigurni od koje vrste mrlje ili materijala je napravljen vaš komad, pitajte stručnjaka.

On može pomoći da se utvrdi koji proizvodi bi najbolje funkcionisali u vašoj situaciji.

Važno je imati na umu da je dobra hemija ključna za dubinsko čišćenje nameštaja.

Ako želite da vaš nameštaj izgleda kao nov, potreban vam je profesionalac koji zna da koristi prave hemikalije i alate za posao.