Loše i dobre stvari koje niste znali, a trebali bi!

Ruska gljiva čaga sačuvaće vas od bolesti-otkrivamo sve njene tajne!

gljiva-caga

Ruska gljiva čaga jača imunitet ukoliko je iskoristite na pravi način. Donosimo vam recepte koji će sačuvati vaš organizam od bolesti.

Sam naziv gljive ‘’čaga’’ u bukvalnom prevodu znači gljiva. Smešno na prvi pogled, kao i sam izgled gljive. Raste u najhladnijim krajevima Rusije, na drveću unutar njihovih šuma. Gljiva čaga sa javorovog drveta smatra se lekovitom, iako izgleda poput komada uglja.

Čaga je parazit koji je zakačen za drvo javora i izgleda kao crna, masivna lopta. Crpi vitamine i minerale iz drveća kako bi rasla i razvijala se. Njena unutrašnjost koristiti se za jačanje ljudskog organizma i ona je, zamislite to, crvene boje!

Prednosti  ruske gljive čage

Osnovna prednost čage jeste borba sa slobodnim radikalima koji napadaju organizam i obaraju imuni sistem. Slobodni radikali napadaju i kožu lica, tako da se pojavljuju bore u tridesetim godinama života. Blagotvorna gljiva može se naneti lokalno, na kožu kako bi se podmladila i regenerisala, ali o tome ćemo kasnije.

Gljiva čaga neutrališe slobodne radikale u unutrašnjosti organizma, tako da ćelije mogu slobodno da se regenerišu i jačaju imuni sistem. Predstavlja jedan od najjačih antioksidanasa u svetu, pa tako mala količina gljive nadoknađuje dnevnu dozu vitamina.

Unutar čage stručnjaci su pronašli sledeće grupe vitamina: 

  • Vitamin B iz ruske gljive čage

Vitamini B grupe jačaju vaš imunitet i podstiču stvaranje novih ćelija. Preporučuju se u toku zimskih dana kada smo skloni upalama i gripu. Unutar gljive čage pronalaze se čitava grupa B vitamina koja obuhvata B2, B3 i B5 vitamine.

  • Vitamin D5 iz ruske gljive čage

 Vitamin D čini kožu nežnom i privlačnom. Neophodan je kako bi ostali lepi, zategnutog lica bez bora i fleka u četrdesetim i pedesetim godinama života. Štiti vaše telo od kardiovaskularnih problema i same kosti čini jakim, tako da možete da se posvetite treninzima i u živate u dugim šetnjama.

  • Minerali iz ruske gljive čage

Mineral koji izdvaja gljivu čagu i stavljaje je među lekovite, jeste selen. Selen je jedan od najjačih antioksidanasa u prirodi koji u rekordnom roku osnažuje imunitet. Unutar čage nalaze se i cink, magnezijum, fosfor i kalcijum.

To nije sve!

  • Superoksid dismutazu i betulinska kiselina iz gljive čage

Betunilska kiselina zajedno sa enzimom superoksida dismutaze ubrzava regeneraciju tkiva i sanira upale u unutrašnjosti samog organizma. Preporučuje se ukoliko se borite sa različitim upalnim procesima ali i rakom koji važi za jedan od najtežih bolesti današnjice!

Lekovita dejstva ruske gljive čage

Izdvojili smo lekovite sastojke gljive čage, koji zajedno regenerišu telo. Ruski stručnjaci su radili ispitivanja i onkološkim pacijentima davali ovu lekovitu gljivu. Ona je znatno ojačala njihovi imuni sistem, bolje su podnosili hemoterapiju i sam proces lečenja. Postoje studije koje govore da gljiva čaga sprečava kardiovaskularne probleme.

Ukoliko vodite stresan život vaš imunitet će ojačati zahvaljujući njoj tako da u zimskim mesecima zaobiđete prehlade i viruse. Nanoseći je direktno na kožu umanjićete vidljivost bora i pospešiti zarastanje rana. Kako bi izvukli maksimum iz nje, morate je pravilno pripremiti!

Recepti za jačanje imuniteta sa ruskom gljivom čagom

Gljivu čagu možete kupiti u apotekama i drogerijama u vidu praha. Prah se meša sa kipućom vodom (jedna kafena kašika praha) i ostavlja da odstoji desetak minuta. Dobija se čaj koji se ispija u gutljajima, lagano. U bolje opremljenim apotekama pronalazimo kesice čaja od čage, koje je potrebno umočiti u šolju sa ključalom vodom i držati nekoliko minuta, što je svakako lakša metoda pripreme.

Ne volite čaj?

Ljubitelji kafe mešaju sto grama kafe sa pedeset grama praha ruske gljive čage. Sipajte čagu u pakovanje kafe i lagano izmešajte kašikicom. Pripremite vašu omiljenu kafu i uživajte ispijajući zdravlje!

Kako koristiti rusku gljivu čagu za lečenje kožnih oboljenja?

Ekcemi, ispucala i suva koža tokom zimskih dana ostaje deo prošlosti uz hranjivu maska za ruskom gljivom čagom. Ukoliko imate duboke bore na čelu ili bore oko usana pripremite sledeću mešavinu i regenerišite kožu lica. Lekovita gljiva podstiče ćelije da se razmnožavaju i stvaraju više proteina, tako da koža postane elastična i nežna.

Dve kašike kokosovog ulja pomešajte sa kafenom kašikom praha čage. Birajte prirodno kokosovo ulje, koje se prodaje u teglama i čuva u frižideru. Najpre ga morate ostaviti na sobnoj temperaturi kako bi se rastopilo i lepo nanelo na kožu. Prirodnu mešavinu držite poput maske za lice i ruke, desetak minuta i zatim temeljno isperite! Postupak treba ponavljati jednom nedeljno kako bi se koža regenerisala i zasijala.

Imajte na umu da je uvek bolje iskoristite blagodeti prirode, posebno prilikom hidratacije i nege kože lica i tela. Šamešani preparati iz drogerija mogu biti korisni a mogu u sebi sadržati i niz hemijskih suspstanci i naftnih prerađevina koje slabe imunitet kože i stvaraju dodatne probleme. Zato budite oprezni i čitajte deklaracije krema ali i deklaracije suplemenata koji jačaju celokupan imuni sistem ili jednostavno, iskoristite bogatstvo prirode i uživajte u ruskojgljivi  čagi.