Loše i dobre stvari koje niste znali, a trebali bi!

Dezinsekcija preduzeća

buba-dezinsekcija

Svako preduzeće idealno je stanište mnogobrojnih buba i ostalih insekata koji mogu u velikoj meri da naruše ne samo ugled preduzeća već i da štete poslovanju. Dezinsekcija kao metoda koja je prisutna u ovoj bori protiv raznih insekata jednostavno je preko potrebna svakom menadžmentu nekog preduzeća, ukoliko kompanija razmišlja kako o zdravlju svojih zaposlenih, o zdravlju klijenata ali i ispravnom poslovanju.

DEZINSEKCIJA PREDUZEĆA JE PREVENTIVNA ZDRAVSTVENA MERA

Dezinsekcija poslovnog prostora predstavlja niz mera koje su usmerene ka tome da se unište odnosno da se svedu insekti na najmanju moguću meru. Ovo je jedna od preventivnih zdravstvenih mera, s obzirom na to da je krajnji cilj sprečavanje širenja zaraze i zaraznih bolesti.

Prva asocijacija i osećanje na pojavu insekata jeste neprijatna situacija koja može biti štetna ne samo po poslovanje već i po zdravlje zaposlenih. S obzirom na to da su insekti prenosioci raznih bolesti, ukoliko su oni prisutni u preduzeću zajedno sa zaposlenima – predstavljaju ozbiljnu pretnju po njihovo zdravlje.

Ekonomska šteta još jedan je od faktora zbog čega je dezinsekcija preduzeća potrebna jer ukoliko nastane problem preduzeće neće raditi neko vreme, može doći do zaraze, a u tom slučaju staju sve poslovne aktivnosti dok je ugled kompanije ozbiljno narušen i poljuljan.

Naravno i vaši poslovni partneri neće blagonaklono gledati razne insekte koji se motaju tu u poslovnom prostoru, te sve to utiče na loše poslovanje ali i loš brend preduzeća.

S tim u vezi ukoliko ste vlasnik preduzeća koje je u konstantnom kontaktu sa mušterijama bilo da je reč o nekom restoranu, prodavnici, supermarketu, teretani, hotelu, kafiću – potrebno je da vi kao menadžer kompanije postupite ispravno i u što kraćem roku zakažete dezinsekciju bez obzira da li je problem u nastajanju, ili se pojavio odnosno još uvek nije pa želite preventivno da utičete na pojavu insekata.

Sva roba koju imate u svom preduzeću takođe će biti zaštićena od insekata koji mogu veoma lako da je oštete i da nanesu ogromnu štetu na samo poslovanje preduzeća.

ŠTA JE DEZINSEKCIJA PREDUZEĆA?

Naročito u letnjim periodima vrata i prozori su konstantno otvoreni kako bi došla svetlost ili jednostavno se osvežio vazduh u prostoriji. Međutim, sve je to idealno u situaciji da sa spoljne strane ne vrebaju razni insekti koji ne samo da mogu biti dosadni već i poprilično štetni po ljudsko zdravlje. Svakako su oni nepoželjni stanari u svakom preduzeću – te je potrebno ih se otarasiti što je pre moguće, ali i i u idealnoj situaciji onemogućiti im ulazak u vaše poslovne prostorije.

Bilo da su to pčele, ose, muve, razne bubašvabe, stršljeni, krpelji ili čuveni komarci svima njima sigurno nije mesto niti prirodno stanište da borave u preduzeću gde mogu naneti mnogo štete. Iako su svi ovi insekti po svojoj prirodi izuzetno neprijatni, oni mogu biti i povećan rizik od oboljevanja zaposlenih, pa s tim u vezi njihovo prisustvo u preduzeću može biti i poprilično opasno.

Nikada ne znate da li je neko od vaših zaposlenih alergičan na ujed pčele ili ose, ali takođe ukoliko ne obezbedite profesionalnu dezinsekciju vrlo lako može doći do određenih bolesti koje su izuzetno opasane. Tu pre svega mislimo na tuberkulozu, salmonelu, razne viruse gripa i zaraznog hepatitisa.

KOG ZMIJA UJEDE TAJ SE I KOMARCA PLAŠI, URADITE DEZINSEKCIJU NA VREME

Upravo je ovo izreka koja je karakteristična za preduzeća koja su već imala probleme sa raznim insektima pa su reagovala ispravno i sprovela mere dezinsekcije svim prostorijama.

Jako je bitno da proces dezinsekcije obavi stručni tim kompanije koja ima za to potrebne sertifikate i dozvole kojim se garantuje da će sredstva upotrebljena tokom samog procesa dezinsekcije biti neškodljiva za zdravlje ne samo zaposlenih već i životinja ukoliko ih ima u određenom prostoru.

Stručna lica za proces dezinsekcije su jako bitna jer ste maksimalno sigurni da se problem više neće pojavljivati, ali i da budete sigurni ne samo u trenutno sprovedenu dezinsekciju preduzeća već i u zdravlje svojih zaposlenih kao i klijenata koji posećuju vaše prostorije.

U slučaju da pokušate sami da izvršite dezinsekciju nikada nećete biti sigurni da li ste ispravno postupili, a sa druge strane to utiče i na utrošeno vreme koje ste mogli da iskoristite na mogo kreativniji i konkretniji način sa više uspeha.

Pomoć stručnog lica je jako bitna prilikom procesa dezinsekcije, a na ovaj način dobijate efikasnije rezultate.

Upravo će obučeni tim kompanije za dezinsekciju uz korišćenje savremenih metoda izvesti dezinsekciju i uspešno suzbiti sve štetočine odnosno insekte.

Kako bi uspeh bio zagarantovan najbolje je dezinsekciju preduzeća izvršiti bar jednom odnosno dva puta godišnje, a sam proces dezinsekcije preduzeća neće ometati vaš proizvodni proces jer preparati koji se koriste u ove svrhe nemaju niti miris niti ostavljaju određene tragove na radnim površinama.