Loše i dobre stvari koje niste znali, a trebali bi!

Auto skola mesto koje radja prave vozace

voznja-automobila-instruktor

Za mnoge ljude je auto škola na početku poprilično stresno iskustvo, zato se kandidati uglavnom odlučuju da im škola bude u blizini okoline stanovanja. Učenje vožnje u početku na kandidate deluje zastrašujuće, ali postoje mesta gde svako može na opuštajući način da savlada osobine dobrog vozača.

Auto škola Novi Beograd kao i duge škole po raznim opštinama svojim kandidatima pružaju sigurne i bezbedne obuke koje mogu da zadovolje svačiji ukus.

Budite sigurni u instruktora voznje

Bitno je da budete sigurni u svog instruktora, ali i da pronađete auto školu koja ima najbolje školovani kadar.

Upravo je izbor instruktora vožnje jedan od najbitnijih faktora s obzirom na to da će vas on praktično naučiti bezbednoj vožnji koja vam je najpotrebnija za svakodnevni život.

Kada birate auto školu, obratite pažnju na njihovu internet stranicu ali i iskustva drugih kandidata, te i proverite da li instruktor vožnje ima relevantno iskustvo, dobar pristup u radu sa kandidatima, ali i da li zna da na kvalitetan i jednostavan način prenese znanje.

Postoje primeri da su instruktori edukovani, poseduju određene sertifikate i diplome ali svoje znanje ne znaju da prenesu, odnosno ne znaju da se prilagode svakom kandidatu ponaosob.

Svi smo mi različiti zbog toga je potrebno da vam pre svega za svih 40 časova koliko traje praktična obuka, instruktor odgovara vašim potrebama – a vi budete sigurni u njegovo znanje i veštine koje poseduje.

Kandidati koji uglavnom ne obrate pažnju na instruktore auto škole dolaze do toga da ih vožnji podučavaju nezainteresovani instruktori sa negativnim stavom – što vam može uliti dodatni strah, nervozu ali i nesigurnost.

Teorijska obuka u auto školi je jako bitna!

Još jedan jako bitan segment prilikom odabira auto škole jeste i taj ko vam drži teorijsku obuku.

Kao što je za praktični deo ispita bitan instruktor koji će vas učiti ispravnoj vožnji svih četrdeset časova, praktično znanje je jako bitno jer pre polaganja ispita iz praktičnog dela imate takođe obuku od 40 časova.

Svaka auto škola je dobro opremljena za izvođenje nastave, tako da je bitno da ima bar jednu učionicu koja je opremljena računarima, edukativnim materijalima, tablom kao i projektorom.

Časove drze licencirani predavači, a tokom teorijske obuke uči se gradivo iz trinaest oblasti te je potrebno da se posveti adekvatna pažnja za uspešno savladavanje gradiva i realizaciju praktičnih vežbi.

U ovom delu nastave će budući kandidati proći kroz simulaciju koja je realna za saobraćaj i adekvatno razmišljanje i postupanje u određenim situacijama.

Dobra auto škola će svojim kandidatima obezbediti sve neophodne uslove za ovaj segment obuke, a ukoliko se ne vodite ovim kriterijumom prilikom odabira auto škole vrlo je verovatno da ćete naići na predavače koji preskaču pojedine oblasti te vam i ne pružaju potrebno znanje i veštine.

Cena obuke je jako bitna

Cena obuke budućih vozača svakako je još jedan od niza kriterijuma po kojem biramo auto školu, ali budite svesni činjenice da sama cena u ogromnom meri može da utiče na kvalitet obuke za buduće vozače.

Ukoliko je niska cena obuke, to jednostavno znači da pomenuta auto škola i nema dovoljno edukovanih instruktora, ali ni stručne s obzirom na to da u velikoj većini njihovi instruktori rade za male plate.

Ukoliko se susretnete sa auto školom koja ne plaća dobro instruktore vrlo je verovatno da ćete naići na nezainteresovanost, ali i nemogućnost dodatnog napredovanja u vašem vozačkom iskustvu.

Vrlo je verovatno i da ćete biti prinuđeni da plaćate dodatne časove kako bi instruktor od vas “izvukao” maksimum, a nije ni isključeno da ćete usled njegove nezainteresovanosti morati da promenite auto školu.

Ono što je osnova vašeg izbora auto škole jeste da budete bezbedan vozač, da vodite računa o sebi, svojim putnicima ali i drugim učesnicima u saobraćaju.

Ukoliko budete štedeli na kvalitet obuke, bićete primorani da plaćate dodatne časove, da budete nesigurni u svoje znanje i da sebe izlažete agoniji koja može trajati godinama.

Blizina auto škole nije presudna

Blizina auto skole je bitna, ali nije presudna niti najvaznija prilikom izbora.

S obzirom na to da je vama, budućem vozaču, potrebna kvalitetna obuka kako biste savladali sve što je potrebno za dobijanje vozačke dozvole potrebno je obratiti pažnju i na druge aspekte.

Budite skoncentrisani i dovoljno motivisani da dobijete vozacku dozvolu, a uz izbor prave auto skole sigurno cete uspeti u tome.