Loše i dobre stvari koje niste znali, a trebali bi!

10 Najboljih prirodnih lekova za hemoroide

banana

U narednim redovima predstavljamo vam jedne od najboljih prirodnih lekova za hemoroide i kako da ih upotrebite kako bi se rešili tegoba.

  1. ALOJA VERA ZA HEMOROIDE

Antiinflamatorna svojstva ove biljke može ublažiti upalu izazvanu hemoroidima. Gel, koji se nalazi u sastavu mesnatih listova, efikasno smanjuje intezitet iritacije, pečenja, svraba i bola, koji su inače simptomi ovog neprijatnog oboljenja. Otečena tkiva se veoma brzo povlače i značajno se smanjuje krvarenje prilikom defekacije. Aloja je jeftin lek koji svako može priuštiti. Ako već imate ovu biljku u kući, slobodno njom tretirajte hemoroide, bez ikakvih neželjenih efekata.

Za lečenje spoljašnjih hemoroida, jednostavno nanesite deblji sloj gela, kojeg ćete iscediti iz listova aloje vere, na spoljašnju kožu rektuma. Nežno masirajte upaljeno mesto, dok koža ne upije gel. Iritacija i osećaj bola veoma brzo nestaju. Što se tiče unutrašnjih hemoroida, isperite svež list aloje pomoću čiste vode. Zasecite na jednoj stranI, savijte zasečeni deo ka spolja i ostavite list u firžider. U njemu mora da stoji makar 15 minuta, da bi se sadržaj rashladio. Ohlađen gel stavite u unutrašnji deo rektuma.

  1. JABUKOVO SIRĆE ZA HEMOROIDE

Jabukovo sirće je pomoglo mnogim pacijentima obolelih od hemoroida da ublaže tegobe. Efikasno deluje i kod spoljašnjih i unurašnjih hemoroida. Nepasterizovano sirće je izuzetno delotvorno kod otklanjanja upala. Za nekoliko nedelja otklanja nekomforan osećaj bola. Smanjuju se otoci i povlače se upaljene vene.

Jabukovo sirće se upotrebljava rastvoreno u vodi, za lokalnu primenu. Pomešajte pola šolje jabukovog sirćeta i pola šolje vode. Natopite parčiće pamučne vate ili tufere gotovom smešom. Nežno obrišite natečen deo. Ponovite četiri puta dnevno.

  1. ĐUMBIR ZA HEMOROIDE

Lekovita svojstva đumbira su veoma poznata. Između ostalog, značajno je i njegovo blagotvorno dejstvo na hemoroide. Đumbir čisti krv i poboljšava cirkulaciju i takođe obnavlja povređene i natečene krvne sudove. Stolica se omekšava i izbacuje sa lakoćom. Ublažavanje iritacije je takođe ključna kod procesa lečenja, a đumbir Vam i to može omogućiti.

Napravite čaj od korena đumbira. Kašiku naseckanog dela ove biljke prelijte sa 2,5dl vrele vode i pustite da odstoji 20 minuta. Pijte svaki dan ovaj topli napitak.

  1. MASLINOVO ULJE ZA HEMOROIDE

Protivupalno svojstvo maslinovog ulja uspešno ublažava otoke. Povećava se elastičnost krvnih sudova i smanjuje trauma kod izbacivanja tvrđe stolice. Olakšavanje defekacije je omogućeno zahvaljujući nezasićenim masnim kiselinama, koje se nalaze u sastavu maslinovog ulja. Veoma brzo nestaje nepodnošljiv svrab. Upotrebom maslinovog ulja, hemoroidi će Vam se garantovano povući.

Popijte svaki dan po jednu kašiku maslinovog ulja na prazan stomak. Osim toga, možete natopiti tufer ovom vrstom ulja i stavljati ga kao oblog na spoljašnju zonu rektuma. Ponavljati process svakodnevno, dva puta po danu.

  1. HAJDUČKA TRAVA ZA HEMOROIDE

Ova biljka svojim nazivom dovoljno opisuje svoje lekovite sposobnosti. Najčešće se koristi za ublažavanje bolova i vidanje rana. Sadrži u sebi vitamin C, koji ublažava krvarenje kod hemoroida. Čisti krv i probavne organe. Peckanje i iritacija takođe nestaju primenom ove lekovite biljke.

Jedna kašičica sušene hajdučke trave dodaje se u 2dl proključale vode. Pustite da stoji od pola sata do sat, u zavisnosti koju jačinu ukusa preferirate. Čaj možete piti ili dezinfikovati kožu rektuma.

  1. KROMPIR ZA HEMOROIDE

Upotreba krompira u svrhu lečenja hemoroida i ublažavanja simptoma koji ga prate je veoma povoljna za Vaš novčanik, ali i zaista delotvorna. Izuzetno je važno da koristite sirov krompir, da biste zadržali sav vitamin C. Krompir ne sme biti zelen, a ni proklijao. Skrob u krompiru uklanja bol u delovima upale. Dolazi i do smanjenja svraba na upaljenim mestima.

Za spoljne hemoroide, izblendajte dav oprana krompira. Ako mešavina izgleda suvo, dodajte malo vode, da bi dobili kašu. Staviti je na čistu pamučnu krpu i držati oblog 10 ili 15 minuta. Primenjujte ovaj metod dva puta dnevno narednih 5 dana. Unutrašnji hemoroidi se leče na sledeći način. Iseći jedan oljušten krompir na tanke štapiće. Ostavite ih u zamrzivač. Stavljati po jedan štapić u anus narednih 10 dana. Prvih 5 dana, držati ga unutra 30 sekundi, a drugih 5 dana nešto duže.

  1. ČUVARKUĆA ZA HEMOROIDE

Čuvarkuća je našla primenu u narodnoj medicini zbog antiupalnih, adstringentnih i diuretičkih svojstava. Primećuje se smanjenje bola nakon tretiranja otečenih hemoroida. Dobro se pokazala kod lečenja ovog oboljenja i putem umirivanja iritirane kože rektuma. Korišćenjem čuvarkuće, nećete više imati zatvor. Omekšava se stolica i izbacuje bez prisustva krvarenja i osećaja pečenja.

Napravite čepiće koji se koriste analno. Sameljite čuvarkuću i pomešajte je sa svinjskom ili guščijom mašću. Oblikujte čepiće i zaledite. Koristite ih jednom do tri puta dnevno.

  1. MED ZA HEMOROIDE

Sposobnosti meda da izleči rane i opekotine su svima poznate. Redovna upotreba ovog pčelinjeg proizvoda može se odraziti veoma dobro generalno kod raznovrsnih zdravstvenih problema. Slobodno ga možete koristiti i kod lečenja bolnih i neprijatnih hemoroida. Izuzetno dobro deluje na zidove vena i ubrzava njihovo obnavljanje. Potražite sirov, organski med, jer samo on Vam može adekvatno pomoći da se izlečite.

Pomešajte jednaku količinu meda, pčelinjeg voska i maslinovog ulja. Dobro operate i osušite mesto gde se nalaze hemoroidi i nanesite na njega dobijenu smesu.

  1. BANANE ZA HEMOROIDE

Zahvaljujući šećeru u banani, hemoroidi će Vam se garantovano brzo povući. Ublažava otok krvnih sudova i krvarenje. Stvara štit koji sprečava stvaranje infekcija dejstvom štetnih bakterija. Pomaže Vam kod izbacivanja stolice. Bezbolna defekacija je dobar put ka oporavku od hemoroida.

Ovo voće olakšava pražnjenje creva, a ako ga skuvate, dobijate još bolje rezultate. Kuvajte zrele banana i jedite ih dva puta dnevno na prazan želudac.

  1. ZOVA ZA HEMOROIDE

Listovi ove biljke su savršeni za uspešno lečenje hemoroida. Prava su riznica korisnih materija za ublažavanje bolnih iritacija i otoka krvnih sudova u predelu anusa. Osvežava osetljivu kožu i ubrzava njenu regeneraciju. Zova ima laksativno dejstvo, pa u velikoj meri pomaže u borbi protiv zatvora. Reguliše stolicu, omekšavajući je i olakšavajući njeno izbacivanje iz organizma.

7-8 listića zove prelijte sa 2dl ključale vode. Ostavite da se čaj kuva na tihoj vatri 8 minuta. Procediti i zasladiti medom po želji. Nezaslađen čaj možete koristiti i kod pripreme obloga. Natopite čistu pamučnu krpu čajem i svako veče nakon tuširanja držite je na kritičnom mestu oko pola sata.